Om Hjørring Kro
Hovedbygningen, hvor Hjørring Kro har til huse, er opført tilbage i halvtresserne. Laurits Jensen opførte bygningerne som værksted med speciale i bilmærket Morris, senere blev der handlet og Mercedes rykkede ind.
Først i 70’erne blev der bygget om, og Cafeteria Clement opstod. Op gennem 70’erne og 80’erne var der forskellige ejere. Sidst i 80’erne kom Meta Madsen til, og efter kort tid blev det mere og mere selskaberne, der blev det bærende element, da fru. Madsen (som hun blev kaldt) var en fremragende kogekone.
Fru Madsen fik lavet et par værelser til udlejning, og det gik rigtig godt. I 1990 blev der lavet høj rejsning på bygningen, hvor der blev 10 værelser, og samtidig blev Cafeteria Clement omdøbt til Hjørring Kro.
Lizzi kom til kroen i 1998 som kok og havde nogle heftige diskussioner med fru Madsen om, hvordan man lavede mad, men hurtigt fandt de frem til, at de kunne lære en del af hinandens erfaringer. Et god makkerskab opstod, og da fru Madsen blev ramt af kræft for anden gang måtte hun opgive at drive kroen. Hun havde et ønske om, at vi skulle overtage kroen, forhandlingerne endte med, at vi overtog kroen i august 2000 og bare 14 dage efter døde Fru Madsen.
Efter nogle år, hvor vi lige skulle finde os tilrette med vores nye tilværelse, vores børn skulle blive lidt ældre, og jeg ( Brian ) fik afviklet min forretning, så gik vi i for alvor i gang med at udleve vores drøm for Hjørring Kro.
Efter renovering af de eksisterende lokaler og værelser, kom de store udfordringer. En tilbygning med et helt nyt køkken med en kapacitet op til 1000 kuverter ud af huset var en 3 dobling af den eksisterende kapacitet og stod færdig i vores 10-års jubilæumsår 2010. Allerede i 2011 stod en ny værelsesfløj klar med nye værelser i underetagen, og i foråret 2013 inddrog vi overetagen, så i dag råder Hjørring Kro over 23 topmoderne værelser.
Tro mod traditioner
På Hjørring Kro holder vi fast ved de gamle traditioner, der hører til en god ”gammel” Kro. Det vil sige mulighed for overnatning på sin rejse, noget god mad og selskabslokaler til livets mange mærkedage.
Køkkenet på Hjørring Kro spænder over alt fra gode gamle retter til de mere modeprægede retter. Kroens restaurant har åbent hver dag fra kl. 6.30 til kl. 21.00. A la carte-kortet spænder således over morgen-, frokost– og aftenretter.
Selskabslokalerne bliver flittigt brugt, ligesom Dinner transportable er en ofte brugt løsning. Her har vi et stort selskabsmenukort med forslag til retter, som oftest bliver brugt til selskaber, men vi laver lige hvad kunden ønsker, menukortet er KUN et forslag.
Hvem er de så de her Kro-folk?
Lizzi er født og opvokset i Hjørring, uddannet kok på Hotel Skagerak i Hirtshals.
Brian er født og opvokset i Horne, uddannet VVS montør hos Vagn Bertelsen i Hirtshals.
Sammen har de børnene Cecilie som er udlært kok på Hjørring kro og Nichlas, er maskinmester.
Lizzi og Brian A. Pedersen har bopæl på Engbjergvej i Horne.